De gevolgen van de Corona maatregelen

Corona houdt ons allemaal in haar greep. Door deze ziekte is onze vrijheid beperkter geworden. Het kabinet heeft maatregelen ingesteld die er voor moeten zorgen dat het aantal besmettingen en ziekenhuis opnames niet te hoog oploopt. Helaas hebben deze maatregelen zowel positieve als negatieve gevolgen die niet waren voorzien. Wij schrijven vandaag over de gevolgen van de maatregelen op het werk.

Thuiswerken is de norm

Door de maatregelen die werden ingevoerd om het Corona virus in te dammen mochten bedrijven hun werknemers niet meer op kantoor laten werken. Hierdoor werd thuiswerken de norm. Het thuiswerken bleek voor veel werknemers een schot in de roos. Men hoefde niet meer naar kantoor te reizen wat veel mensen enorm veel reistijd scheelde. Deze tijd kon worden gestoken in het aanpassen van het huis, kwaliteit tijd met het gezin of in een hobby zoals thuis koken. Door video bel programma’s als Microsoft Teams bleek ook de vergader cultuur die in Nederland heerst efficiënter te kunnen worden aangevlogen. Belangrijke vergaderingen konden doorgaan en wanneer iemand eigenlijk niet actief mee doet in een vergadering valt dit direct op. Helaas heeft het thuiswerken ook negatieve gevolgen. Zo bestaan er workaholics die het moeilijk vinden zelf hun werktijd in te dammen. Hierdoor maken deze mensen te lange dagen en is het aantal burn outs gestegen. Ook werd het sociale contact wat men wel heeft op werk maar soms helemaal niet heeft in de prive sferen onderschat. Doordat het sociale contact wegviel is het aantal depressies ook gestegen. Twee zorgwekkende trends die veel bedrijven aan het denken hebben gezet hoe zij het fysieke en mentale welzijn van hun werknemers kunnen verbeteren.

Fittere werknemers door een vitaliteitsprogramma

Veel bedrijven, klein en groot, zetten in op vitale vitte medewerkers. Dit doen zij door middel van een vitaliteit programma. Wat is een vitaliteitsprogramma? Een vitaliteitsprogramma is een programma opgezet door een werkgever om de levenskracht van medewerkers te verhogen. Het idee hierachter is dat een vitaal en fit persoon beter functioneert dan iemand die dit niet is. Hoe gelukkiger en fitter iemand is op en buiten zijn werk des te beter kan iemand zijn werk uitvoeren. Hierdoor draagt vitaliteit bij aan de bedrijfswaarde van de organisatie. Bij Lifeguard bieden ze dit soort pakketten aan op basis van de kennis en ervaring die zij door jarenlang onderzoek hebben opgedaan. Benieuwd wat een vitaliteitsprogramma voor jouw organisatie kan betekenen? Neem vrijblijvend contact op of laat een comment achter in deze blog.

Plaats een reactie